Webinar Netwerk Aquathermie: meervoudig investeren

Datum:
12 mei 2020

Tijdstip:
10.30 uur - 11.15 uur

Locatie:
Online, na aanmelding ontvangt u de inloggegevens

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Op 12 mei 2020 organiseert Netwerk Aquathermie een webinar met als thema: meervoudig investeren. Tijdens dit webinar laat Jurgen van der Heijden (AT Osborne) zien hoe u de business case van aquathermie kunt opbouwen tot een interessant meervoudig geheel. Ook laat hij zien hoe u deze weer kunt ontrafelen tot onderdelen die te volgen zijn door investeerders en financiers, publiek en privaat.

 

Aquathermie levert meer dan alleen warmte. Het maakt de business case van tal van andere maatschappelijke en economische activiteiten beter. Bekend is de afkoeling van oppervlaktewater waardoor de kosten kunnen dalen om de waterkwaliteit goed te houden. Ander voorbeeld is dat aquathermie gebruik kan maken van pompen voor peilbeheer. Vaak is de investering daarvan al lang geleden afgeschreven en nu krijgen zij opeens een extra economische functie. Als je verder kijkt, heeft aquathermie nog veel meer positieve invloed, bijvoorbeeld op de business case van WKO en van warmtenetten. Als bewoners zo’n warmtenet mee gaan exploiteren, dan heeft dat weer positieve invloed op hun welvaart en op het huishoudboekje van de gemeente.

Een financier ziet graag dat een partij die goed is in A geld zoekt voor meer A. De kracht van aquathermie is echter dat het onderdeel is van een keten met A, B, C, D, enzovoort. Dat is misschien uit te leggen aan een investeerder die wil meedoen, bijvoorbeeld met de WKO. Een financier echter, die zijn risico zo klein mogelijk houdt, kan huiverig zijn om zo’n meervoudige investering te financieren. Het ontvlechten van de business case in alle onderdelen kan zijn terughoudendheid verminderen. Helemaal als hij ziet dat elk onderdeel op zichzelf de moeite waard is en alleen maar sterker wordt in de keten.

Tijdens dit webinar laat Jurgen zien hoe u de business case van aquathermie kunt opbouwen en weer ontrafelen.

 

Informatie en aanmelden
Meer informatie over het programma en aanmeldprocedure vindt u op de website van Netwerk Aquathermie. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie over toegang tot de webinar. 

Bekijk ook andere evenementen