Open Energiedag 2023 groot succes!

Geplaatst op 16-09-2023 door Stichting Warmtenetwerk

Meer dan 7.000 bezoekers namen op 16 september 2023 tijdens de derde Open Energiedag een kijkje bij ruim zestig duurzame energieprojecten, verspreid door het land. Minister Rob Jetten opende de dag bij energiecoöperatie WPN in Nijmegen. Jetten: “Er zijn veel plekken waar je tijdens de Open Energiedag op bezoek kan gaan. Ik hoop dat duizenden Nederlanders dat doen en dat ze geïnspireerd raken voor de energietransitie.”

 

“Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, voorzitter Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening. Uit representatief onderzoek van Motivaction in augustus jl. blijkt dat 18 procent van de Nederlanders graag op excursie zouden gaan naar een duurzaam energieproject. Een deel heeft dat op 16 september dus gedaan.

 

Ruim zestig duurzame energieprojecten openden de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn het drijvende zonnepark in Lingewaard, een fietstocht langs het warmtenet in Ede en Windpark Oostpolderdijk waar windmolens op een zeedijk staan. De 64 locaties die de deuren openden zijn hier te vinden.

 

Volgend jaar weer!
Samen met de mede-initiatiefnemers en partners, waaronder Stichting Warmtenetwerk, maakt de NVDE  een jaarlijks evenement van de Open Energiedag. Noteer de derde zaterdag in september 2024 maar vast in uw agenda! Met vragen over de Open Energiedag of voor meer informatie om volgend jaar óók mee te doen met een warmteproject of – locatie, kunt u contact opnemen met Sandy Hoogendijk (communicatie & content) via s.hoogendijk@warmtenetwerk.nl

 

Lees ook onze andere berichten