OPROEP | Onderzoek naar hoge temperatuur warmteopslag

Geplaatst op 04-07-2019 door Stichting Warmtenetwerk

Geachte leden van stichting warmtenetwerk,

 

Voor mijn afstudeerproject doe ik (in samenwerking met PwC advisory en de TU Delft) onderzoek naar hoge temperatuur warmteopslag (HTO), omdat we denken dat HTO de sleutel kan zijn naar een verbeterde concurrentie positie, en dus verdere verbreiding van geothermie. Ik ontwikkel een model waarmee de stroom door een warmte netwerk kan worden gesimuleerd, en de consequente grondwater stromen van/naar/in het reservoir. Het eindproduct van het project (en model) zal een betere herkenning zijn van gunstige omstandigheden voor implementatie van HTO.

 

Om mijn onderzoek voort te zetten, heb ik nieuwe data nodig. Om preciezer te zijn: ik moet het model gaan toepassen op meerdere projecten/cases, om zo de externe validiteit te verbeteren. Daarom heb ik case-specifieke data nodig van bestaande of geplande hoge temperatuur warmtenetwerken.

 

Zou u mij kunnen voorzien van de volgende data:
• Productie: de aanwezige energiebronnen, inclusief specificaties, en onderlinge verbinding
• Consumptie: warmte vraag, en verwachte aanvoer en retour temperaturen (stooklijnen) per tijdstap
• Geologie: gegevens van de ondergrond indien aanwezig

 

Uw data zal met vertrouwen worden behandeld, en niet worden gelinkt aan uw bedrijf of project. De data zal uitsluitend voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. Waarom zou u de data met mij delen? Ik kan natuurlijk ook iets voor u betekenen. Door het delen van de resultaten van de simulatie van uw project kan ik een suggestie doen over of HTO een mogelijke oplossing is in uw project.

 

Deze mail mag uiteraard weer gedeeld worden binnen uw eigen netwerk. Ik ben ook bereid om bij u langs te komen, om het een en ander persoonlijk te bespreken en door te nemen.

 

Bij voorbaat dank. Laten we geothermie samen groter maken, voor een duurzame toekomst.

Met vriendelijke groet,

Wouter Rocchi
+31611535083
w.rocchi@planet.nl

Lees ook onze andere berichten