Warm afscheid van Wim Mans als bestuurslid van Stichting Warmtenetwerk

Geplaatst op 20-02-2024 door Stichting Warmtenetwerk

Na een periode van 7 jaar heeft Wim Mans zijn rol als bestuurslid bij Stichting Warmtenetwerk afgerond. Gedurende deze tijd heeft Wim zich vol enthousiasme ingezet om de juiste positie van collectieve warmte- en koudenetten en de noodzakelijke kwaliteit in de energietransitie te stimuleren. Daarbij heeft hij niet alleen met verve zijn bestuurstaken vervuld, maar heeft hij samen met collega-bestuursleden ook 5 interessante studiereizen georganiseerd naar Innsbruck, Kopenhagen, Helsinki, Zuid-Limburg en Berlijn.

 

Daarbovenop heeft Wim de laatste 3 jaar als penningmeester gefungeerd, waarvoor hij het stokje eind vorig jaar heeft overgedragen aan Remco Holster. Ook was hij enthousiast lid van de Programmaraad Wet & Regelgeving, waar hij ook na zijn vertrek als bestuurslid aan blijft deelnemen.

 

Wim heeft een grote expertise als specialist in duurzame collectieve warmteprojecten en de complexe combinatie van techniek, financiering, organisatie en regelgeving die daarbij komt kijken. Hij deelde graag zijn kennis over duurzame warmtebronnen en bronnenmixen en zette zonthermie als warmtebron steviger op de kaart, o.a. tijdens het Warmte Congrestival. Ook heeft hij inhoudelijk een grote bijdrage geleverd aan verschillende initiatieven op het gebied van kennisuitwisseling, zoals met onze Duitse zusterorganisatie AGFW.

 

Wij gaan Wim z’n enthousiasme, kritische blik en waardevolle bijdragen aan Stichting Warmtenetwerk enorm missen. Bij zijn afscheid kreeg Wim door voorzitter Ernst Japikse een sjerp omgehangen met de titel “Mister Warmtenetwerk”. In reactie hierop gaf Wim aan: “Het was een prachtige tijd waarin Stichting Warmtenetwerk heeft kunnen groeien en professionaliseren. Het was een eer om hieraan bij te dragen. Ik blijf natuurlijk vol enthousiasme deelnemen aan de verschillende bijeenkomsten en programma’s.”

 

Wij danken Wim nogmaals hartelijk voor zijn jarenlange inzet en waardevolle bijdrage als bestuurslid en penningmeester van Stichting Warmtenetwerk!

 

Lees ook onze andere berichten