Energeia Energy Day

Datum:
6 november 2023

Locatie:
De Fabrique, Maarssen

6 november organiseert Energeia de Energeia Energy Day in De Fabrique in Maarssen. Na drie succesvolle Tour-edities is nu de tijd weer rijp om in grote getale bij elkaar te komen om de stand van Nederland Energieland onder de loep te nemen! 

 

De energiesector is dit voorjaar overladen met rapporten over de route naar een klimaatneutraal 2050, en bovendien zijn er weer nieuwe doelen gesteld, zoals een CO2-vrij elektriciteitssysteem in 2035. Tussen nu en 6 november moet ook het Nationaal Programma Energiesysteem het levenslicht zien, en wordt bijvoorbeeld de tekst van de nieuwe Energiewet gepubliceerd. 

De Energeia Energy Day 2023 staat in het teken van de grootschalige verbouwing die nodig is om in 2050 een klimaatneutrale economie te realiseren. En hoewel er al veel gebeurt, staan we nog maar aan het begin van deze transitie. De omslag naar een hernieuwbare energievoorziening is onomkeerbaar ingezet. De uitgangspositie van Nederland is goed: gelegen aan de Noordzee, met een relatief schone en efficiënte industrie, een groot achterland, een moderne economie, en een goed functionerend democratisch bestuur. Er zijn plannen in overvloed, maar de stap van de tekentafel naar de praktijk blijkt lastig. 

De val van het kabinet zorgt voor extra vertraging. Energeia Energy Day 2023 vindt plaats twee weken voor de  verkiezingen. Een ideaal moment om met elkaar vast te stellen wat de juiste weg vooruit is. Of en hoe de klimaatdoelen nog gehaald kunnen worden – en hoe het daarna verder moet. Een dag gevuld met actuele en toekomstige ontwikkelingen, lichtpuntjes en flessenhalzen, innovaties en beleidskeuzes. 

Op de Energeia Energy Day wordt u niet alleen inhoudelijk getrakteerd op de actuele, relevante kennis over de ontwikkelingen in de energiemarkt. U treft daarnaast uw peers waarmee u tijdens de lunch- en koffiebreaks of bij de borrel van gedachten kunt wisselen.

 

Meer informatie:

Bekijk ook andere evenementen