Opleidingen Stichting PHOE

PHOE is hét centrum voor energie opleidingen in Nederland en biedt gerenommeerde post-hbo-opleidingen aan op energiegebied. De volgende opleidingen gaan binnenkort van start:

 

Training Adviesvaardigheden (Adviseren in de energietransitie)
Start op 1 november 2023, 5 dagdelen. De energietransitie vraagt ons niet alleen om onze manier van omgaan met energie te veranderen, maar ook om op een andere manier de omgeving erbij te betrekken en mee te nemen in de realisatie van duurzame energieprojecten. Daarvoor zijn goede adviseurs nodig die binnen de verduurzaming partijen in beweging kunnen brengen, kunnen enthousiasmeren en dichter bij elkaar kunnen brengen. Alleen zo komt men tot gezamenlijk gedragen oplossingen. Welke adviestechnieken zijn er, hoe geef je gedegen advies en aanbevelingen, hoe zet je verandering in gang en hoe beïnvloed je het gedrag van anderen?

Voor meer informatie en aanmelden: phoe.nl/adviesvaardigheden-energietransitie/

 

Duurzame Energie
Start in januari 2024, nadere datum volgt (11 dagdelen). De opleiding Duurzame Energie behandelt de principes die aan de winning van duurzame energie ten grondslag liggen. Voor iedereen die met de energietransitie te maken heeft is dit een goede opleiding om de principes van duurzame energie te leren kennen. Ook voor starters in de energiewereld is dit een goede opstap.

Voor meer informatie en aanmelden: phoe.nl/duurzame-energie/

 

Introductie Energiekunde
Start in januari 2024, nadere datum volgt (22 dagdelen). De post-hbo-opleiding Introductie Energiekunde richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Je wordt opgeleid tot energiedeskundige die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie de benodigde maatregelen te bepalen ter bevordering van een optimale energiehuishouding. Na succesvolle deelname van de opleiding ben je een generalist in het vakgebied. Je bent in staat om namens jouw bedrijf of instelling de regie te voeren en als volwaardig gesprekspartner te fungeren wanneer het over energievraagstukken gaat.

Voor meer informatie en aanmelden: phoe.nl/introductieenergiekunde/

 

Energieconsulent
Start op elk gewenst moment van het jaar. In de opleiding Energieconsulent wordt de kennis uit de opleiding Introductie Energiekunde geïntegreerd en de ontbrekende kennis op het gebied van systeemleer en adviesvaardigheden geleerd. Binnen anderhalf jaar ga je onder persoonlijke studiebegeleiding aan de slag met zowel theorie als een gespecialiseerde praktijkopdracht, die veelal gericht zal zijn op het oplossen van een energievraagstuk. De studiebelasting bedraagt in totaal ongeveer 400 uur. Slaag je? Dan mag je je bij de FedEC inschrijven als Register Energieadviseur (titel ‘rea’).

Voor meer informatie en aanmelden: phoe.nl/energieconsulent/

Bekijk ook andere evementen