Opleidingen Stichting PHOE

PHOE is hét centrum voor post-hbo-opleidingen op energiegebied in Nederland.

 

De volgende opleidingen gaan binnenkort van start:

 

Duurzame Energie:
Start op 3 september 2024 (11 dagdelen)
De opleiding Duurzame Energie behandelt de principes die aan de winning van duurzame energie ten grondslag liggen. Of je nu nieuw bent in de energie-industrie of een doorgewinterde professional, de opleiding biedt een stevige basis. We starten met de module energietransitie en beleid van duurzame energievoorziening. Vervolgens behandelen we bloksgewijs de diverse energietechnieken zoals, zonne-energie, windenergie, biomassa, maar ook warmtepompen en energieopslag. Na het volgen van deze opleiding weet je welke vormen van duurzame energie er zijn en hoe je met berekeningen en casuïstiek erachter kan komen welke energiebron je waar kunt toepassen, tegen welke voor- en nadelen. Je kan zelf berekeningen maken, in gesprek gaan met een technisch specialist en op basisniveau advies geven.

Voor meer informatie en aanmelden: https://phoe.nl/duurzame-energie/

 

Introductie Energiekunde:
Start op 4 september 2024 (22 dagdelen)
De post-hbo-opleiding Introductie Energiekunde richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Je wordt opgeleid tot energiedeskundige die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie de benodigde maatregelen te bepalen ter bevordering van een optimale energiehuishouding. Na succesvolle deelname van de opleiding ben je een generalist in het vakgebied. Je bent in staat om namens jouw bedrijf of instelling de regie te voeren en als volwaardig gesprekspartner te fungeren wanneer het over energievraagstukken gaat.

Voor meer informatie en aanmelden: https://phoe.nl/introductieenergiekunde/

 

Waterstof: Start op 19 september 2024 (9 dagdelen)

Deze training biedt je diepgaand inzicht in het Nederlandse energiesysteem en de energiemarkt, met speciale aandacht voor waterstof. Je leert feiten van fabels te onderscheiden en analyseert complexe energiesystemen. Het interactieve programma combineert klassikale lessen met praktijkvoorbeelden en actuele artikelen. Twee boeiende excursies laten je de technologie van waterstof in de praktijk zien en je werkt aan je eigen casus om de opgedane kennis direct toe te passen.

Deze opleiding is ideaal voor energieadviseurs, beleidsmedewerkers, ontwikkelaars, installateurs en projectleiders die hun expertise in waterstof willen uitbreiden.
Voor meer informatie: https://phoe.nl/waterstof/

 

Training Adviesvaardigheden (Adviseren in de energietransitie):
Start op 26 september 2024  (5 dagdelen)
De energietransitie vereist niet alleen dat we ons gedrag tav energiegebruik veranderen, maar ook dat we de omgeving op een nieuwe manier betrekken en meenemen in de realisatie van duurzame energieprojecten. Daarvoor zijn goede adviseurs nodig die binnen de verduurzaming partijen in beweging kunnen brengen, kunnen enthousiasmeren en dichter bij elkaar kunnen brengen. Alleen zo komt men tot gezamenlijk gedragen oplossingen. Welke adviestechnieken zijn er, hoe geef je gedegen advies en aanbevelingen, hoe zet je verandering in gang en hoe beïnvloed je het gedrag van anderen? Je leert het tijdens deze training.

Voor meer informatie en aanmelden: https://phoe.nl/adviesvaardigheden-energietransitie/

 

Energieconsulent: Start op elk gewenst moment van het jaar

In de opleiding Energieconsulent wordt de kennis uit de opleiding Introductie Energiekunde geïntegreerd en de ontbrekende kennis op het gebied van systeemleer en adviesvaardigheden geleerd. Binnen anderhalf jaar ga je onder persoonlijke studiebegeleiding aan de slag met zowel theorie als een gespecialiseerde praktijkopdracht, die veelal gericht zal zijn op het oplossen van een energievraagstuk. De studiebelasting bedraagt in totaal ongeveer 400 uur. Slaag je? Dan mag je je bij de FedEC inschrijven als Register Energieadviseur (titel ‘rea’).

Voor meer informatie en aanmelden: https://phoe.nl/energieconsulent/

 

Bekijk ook andere evenementen