Flexibili-tijd; Hoe warmte en elektriciteit elkaar kunnen versterken

Datum:
13 maart 2023

Tijdstip:
van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie:
Nieuwegein of via livestream

Prijs voor deelnemers:
gratis

Op maandagmiddag 13 maart a.s. organiseren TKI Urban Energy, KWR en de Nationale Learning Community Systeemintegratie samen een evenement voor de warmte- en elektriciteitssectoren samen. Het event gaat over de potentie van Power-2-Heat en warmteopslagtechnieken als flexibiliteitsoplossingen voor het elektriciteitsnet. De organisatoren willen laten zien dat deze technieken, die ook bij warmtenetten toegepast kunnen worden, een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van netcongestie en het toepassen van hernieuwbare energie over de seizoenen, koude weken of avonden heen.

 

Wat is de flexibiliteitspotentie van power-to-heat (P2H) en seizoensopslag van warmte voor het elektriciteitssysteem? Wat zijn de businesscases voor de verschillende vormen van P2H en warmteopslag? Wat zijn de voor- en nadelen van deze technieken op woning, wijk, regio en nationaal niveau? En welke partijen in de markt hebben welke incentives om P2H en warmteopslag verder te ontwikkelen?

 

Op het event presenteren CE Delft en KWR de resultaten van twee studies op het gebied van warmte, elektriciteit en flexibiliteit. CE Delft vertelt over een onderzoek* naar de potentie van P2H en warmteopslag. En KWR presenteert het COHEASY-project** waarin casusgericht wordt gekeken naar de bijdrage die warmtesystemen met P2H en ondergrondse warmteopslag kunnen leveren aan het flexibiliseren van het elektriciteitssysteem. Daarna zal een expertpanel met vertegenwoordigers uit de warmte- en elektriciteitssectoren de discussie met elkaar en met het publiek aangaan. Tenslotte zal een aantal innovatieve P2H- en warmteopslagbedrijven het publiek inspireren met hun flexibiliteitsoplossingen voor het elektriciteitsnet.

 

* Dit onderzoek is in opdracht van RVO en op verzoek van TKI Urban Energy tot stand gekomen.

** Het project COHEASY is mede gefinancierd door TKI-Energie uit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Dit evenement kan zowel op locatie in Nieuwegein als digitaal via livestream worden bijgewoond. Je kunt je voorkeur aangeven in het inschrijfformulier:
 

Aanmelden

 

Let op: er is op locatie in Nieuwegein een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de eerste 100 aanmelders die graag live aanwezig willen zijn staat gegarandeerd een stoel en lunch klaar! Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, dan stellen wij je afmelding via communicatie@tki-urbanenergy.nl zeer op prijs. Afmelden voor online deelname is niet nodig.

 

Programma

Bekijk ook andere evenementen