Merosch Open Source: ‘Leerpunten met en perspectieven van LT-warmtenetten’

Datum:
28 januari 2019

Tijdstip:
13.30 uur - 17.00 uur

Locatie:
Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Smart Climate Grid

De gemeente Roosendaal heeft in 2014 een LT-net, het zogenaamde Smart Climate Grid, ontwikkeld, gerealiseerd en ondergebracht in het bedrijf Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER).

Een laagtemperatuur warmtenet (LT-net) (< 40°C) is een interessant alternatief voor aardgas aan de ene kant en de inefficiënte hoogtemperatuur warmtenetten aan de andere kant. Een LT-net stelt echter eisen aan de woninginstallaties en vraagt om nieuwe technieken voor de opwekking van warmtapwater.

Open Source bijeenkomst

Op maandag 28 januari organiseert Merosch een bijeenkomst over LT warmtenetten en presenteert de leerpunten vanuit het project in Roosendaal. In deze Merosch Open Source gaan we in op de kansen en aandachtspunten bij het toepassen van een LT-net. Dit doen we aan de hand van het delen van monitoringservaring van het LT-net in Roosendaal, één van de twee LT-netten (<40°C) in Europa.

De open source sessies vinden plaats in het prachtig gerenoveerde gymzaal uit 1955. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. 

Meer informatie over de aanmeldprocedure en deze bijeenkomst vindt u via deze link.

Bekijk ook andere evenementen