Studiereis Stichting Warmtenetwerk 2023 – België

Datum:
4, 5 en 6 oktober 2023

Prijs voor deelnemers:
€ 1.000,-

Jaarlijks organiseert Stichting Warmtenetwerk een hoog gewaarde buitenlandse studiereis. Vorig jaar organiseerden wij een driedaagse reis naar Berlijn en dit jaar blijven we nog iets dichter bij huis: we gaan naar België! We hebben een zeer interessant en leerzaam programma voor u samengesteld, met een mooie mix van beleid en techniek waardoor dit bij ieders interesse aansluiting vindt!

 

Waarom meegaan met de Studiereis?
De Studiereis is een uitgelezen kans om samen met Nederlandse geïnteresseerden enkele dagen te worden ondergedompeld in buitenlandse warmtenetpraktijken. Het uitgebreide programma wordt altijd afgewisseld met presentaties, discussies en het bezoeken van sites. Het biedt niet alleen de kans om de zaken eens heel anders te bezien, maar ook om nieuwe ideeën op te doen.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om diverse professionals die te maken hebben met warmtenetten, beter te leren kennen en zo de blik op de warmtetransitie te verruimen. We streven daarom naar een brede samenstelling van de groep: warmtebedrijven, overheden, adviseurs, onderzoekers, leveranciers, aannemers, vastgoedeigenaren, etc.

 

Wat gaan we doen in België?
We gaan deze Studiereis wederom belangwekkende projecten bezoeken van o.a. Energiebedrijven, Energiecoöperaties en Productielocaties in Gent én Antwerpen en ook  presentaties krijgen van diverse Belgische steden en provincies over hun roadmap naar verduurzaming.

In Gent worden wij onthaald door de voorzitters van Stichting Warmtenetwerk en Warmtenetwerk Vlaanderen, met wie wij deze Studiereis samen hebben vormgegeven. In deze mooie stad zullen wij vervolgens twee presentaties bijwonen van nabijgelegen sites en bezoeken wij deze voor een rondleiding.  

In zowel Gent als Antwerpen zullen wij presentaties krijgen van diverse Belgische overheden over hun duurzaamheidsvisie en diverse lopende projecten. Hier krijgen wij de mogelijkheid om door middel van een paneldiscussie vragen te stellen over welke uitdagingen de Belgische overheden m.b.t. de energietransitie zien.

Op het programma staat ook een interessante presentatie van Warmte Verzilverd, een samenwerking tussen energiecoöperaties ZuidtrAnt-W en Ecopower en technisch experts van Kelvin Solutions. Samen werken zij aan de ontwikkeling van het coöperatieve warmtenet in Antwerpen. Op de tweede dag van de Studiereis neemt Indaver, de eerste restwarmtebron voor het Warmtenetwerk Antwerpen Noord, ons mee in hun lopende projecten.

 

Kortom: Dit wil u niet missen!

 

Programma en voorwaarden
Bekijk hier het volledige programma: Uitnodiging Studiereis Stichting Warmtenetwerk België
Lees hier de Algemene voorwaarden Studiereis Stichting Warmtenetwerk 2023 

De reis zal dit jaar plaatsvinden met een bus van het eerste volledige CO2-Emissie neutrale touringcarbedrijf van Nederland.

 

Kosten en aanmelding
Deze studiereis is exclusief voor deelnemers van Stichting Warmtenetwerk.  
De kosten voor de studiereis bedragen € 1.000,- (vrijgesteld van BTW). Hierbij zijn de reis naar en in België, verblijfskosten, ontbijt, lunch, avondeten en drinken inbegrepen. Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening.

 

U kunt zich nu aanmelden voor deze studiereis tot 1 september 2023. Aanmelden verloopt via ons secretariaat en kan door op deze link te klikken en het inschrijfformulier in te vullen. Let op: vul alle gegevens volledig en correct in.

 

Bent u nog geen deelnemer van Stichting Warmtenetwerk? Kijk dan hier welke voordelen u nog meer heeft als deelnemer en meld u aan.

 

Wees er snel bij want de Studiereizen zijn altijd snel volgeboekt! 

 

Bekijk ook andere evenementen