Under construction: dilemma’s in de gebouwde omgeving

Datum:
11 maart 2021

Tijdstip:
15.00 uur tot 18.00 uur

Locatie:
Online

7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af, uiterlijk in 2050. Deze uitdaging voor de gebouwde omgeving staat in het Klimaatakkoord, dat in juni 2019 is gepresenteerd. Hoe pak je zo’n uitdaging aan? Welke dilemma’s kom je tegen? Welke keuzes maak je? Op donderdag 11 maart kun je hierover meepraten, tijdens het online evenement ‘Under Construction – verduurzaming van de gebouwde omgeving’.

 

Centraal programma ‘Opperland in transitie’
In het denkbeeldige Opperland moeten tien miljoen woningen van het gas af. Hoe pak je dat aan? Kajsa Ollongren (demissionair minister van BZK, deelname onder voorbehoud), Lot van Hooijdonk (wethouder gemeente Utrecht), Medy van der Laan (voorzitter Energie Nederland) en Martin van Rijn (voorzitter Aedes) pakken deze handschoen op. Ze doen dat in spelvorm onder leiding van Maarten van Poelgeest. Ga je de mensen in Opperland verleiden? Ga je normeren? Of kies je voor een aanpak waarbij woningen wijk voor wijk van het gas af gaan? Wordt het een warmtenet, all-electric of hybride?

 

Deelsessies
Na een korte pauze kun je meedoen met een van de elf discussiesessies. De organisatie van deze sessies is in handen van de partijen die zijn aangesloten bij het Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving.

 

Meer informatie en aanmelden:

Ga naar de website van het Klimaatakkoord.

 

Bekijk ook andere evenementen