Webinar warmtebedrijven en waterbeheerders

Datum:
16 juni 2020

Tijdstip:
10.00 uur - 11.00 uur

Locatie:
Online, na aanmelding ontvangt u de inloggegevens. Hiervoor is geen applicatie nodig.

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Netwerk Aquathermie en Stichting Warmtenetwerk slaan de handen ineen voor een driedelige Webinar-reeks! De reeks staat in het teken van het samenbrengen van de werelden van de warmtebedrijven en waterbeheerders. Tijdens deze eerste sessie gaat NAT in gesprek met vertegenwoordigers van beide werelden en brengen we het speelveld in kaart. 

 

Inhoud
Bij een aquathermie initiatief spelen verschillende organisaties een rol, waaronder in ieder geval een energiebedrijf en een waterbeheerder. Essentieel voor het laten slagen van een initiatief is dat deze partijen tot elkaar komen. Onder leiding van Henk Looijen (NAT) zullen Ben de Ru van Waternet en Barry Scholten van Ennatuurlijk de invalshoeken van respectievelijk de waterbeheerder en het warmtebedrijf schetsen. Daarbij gaan zij met elkaar in gesprek over de belangen die daarbij spelen binnen hun organisaties, aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan en welke ervaringen daarbij van betekenis zijn. Diverse elementen zullen aan de orde komen: zowel technische als organisatorische en misschien zelfs principiële. Aan het eind van de eerste sessie hebben we in beeld waar warmtebedrijven en waterbeheerders elkaar vinden, maar ook waar knelpunten te overwinnen zijn.


De vervolgsessies zullen in het najaar plaatsvinden. In sessie 2 gaan we onder leiding van Stichting Warmtenetwerk in op de meest bepalende elementen voor het laten slagen of falen van een initiatief aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. In sessie 3 blikken we tenslotte vooruit naar oplossingsrichtingen voor de toekomst.

 

Doelgroep en kennisniveau
Gemeenteambtenaren met de portefeuille warmte en geïnteresseerden vanuit de warmtebedrijven en waterbeheerders. Enige voorkennis van aquathermie is vereist. Voor een mooie technische introductie: kijk bijvoorbeeld het webinar aquathermie van IF Technology terug of bekijk onze FAQ.

 

Informatie en aanmelden
Bekijk ook de Uitnodiging Webinar NAT en Stichting Warmtenetwerk 16 juni 2020. Aanmelden kan via het volgende e-mailadres: info@aquathermie.nl

Bekijk ook andere evenementen