Particuliere bewoners stemmen in met warmtenet Wageningen

Geplaatst op 18-07-2022 door Stichting Warmtenetwerk

82% van de woningeigenaren in de Wageningse benedenbuurt wil meedoen met het Warmtenet Oost-Wageningen (WOW). Daarmee gaat de aanleg van het warmtenet in de Wageningse buurt vooralsnog door.

 

Meer dan 240 huishoudens in de wijk hebben ja gezegd tegen het warmtenet van WOW. Het gaat om bewoners van de appartementen aan de Diedenweg en bewoners van koopwoningen elders in de wijk. Coöperatie WOW is blij met het gestelde vertrouwen waarin de buurt kiest voor een warmtenet waar de bewoners via de coöperatie gedeeltelijk eigenaar zijn van het warmtenet. De aanleg van het warmtenet is rendabel als 75% van alle 463 huishoudens (kopers & huurders) meedoet. Het traject van de Woningstichting met haar huurders is nog bezig.

 

Goed gevoel
Het recent opgerichte warmtebedrijf van WOW gaat nu met een goed gevoel de zomer in en gaat daarna in september aan de slag met de aanbesteding van de vervanging van het riool in combinatie met de aanleg van de leidingen van het warmtenet, de vergunningen, de bestemmingsplanprocedure, de financiering, de afspraken met de Woningstichting en de aanbesteding voor de installatiewerkzaamheden voor de vervanging van de cv-ketel door een afleverset.

 

Warmtepomp
Aan de Dolderstraat in Wageningen komt een grote warmtepomp die de warmte voor het warmtenet gaat opwekken. Zo kan warmtebedrijf WOW altijd water van een stabiele temperatuur leveren: 60 graden in de zomer en 70 graden in de winter. De warmte van WOW is volgens het bedrijf goedkoper dan huidige nieuw afgesloten gascontracten bij energieleveranciers.

 

Meer informatie:

Lees ook onze andere berichten