Regionaal Warmtenet Twente haalt ruim 2.800 woningen en bedrijven van het aardgas

Geplaatst op 25-09-2023 door Stichting Warmtenetwerk

De Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) stimuleert de groei van warmtenetten. De 1e aanvraag is nu toegekend. Afvalverwerker Twence en netbeheerder Cogas ontvingen samen € 17 miljoen om een warmtenet te ontwikkelen in het stedelijk gebied van Twente. Dit is een belangrijke stap richting het aardgasvrij verwarmen van woningen en bedrijven.

 

De WIS maakt het Regionaal Warmtenet Twente mogelijk
Om een warmtenet aan te leggen, zijn hoge investeringen nodig. De WIS subsidieert het deel dat zich niet terugverdient (onrendabele top). Twence is daarom erg positief over de WIS: “Deze regeling maakt het voor ons mogelijk om het Regionaal Warmtenet Twente echt verder te brengen. Daarmee zetten we een belangrijke stap in de verduurzaming van het stedelijk gebied.” Het warmtenet haalt zo ruim 2.800 woningen en bedrijven van het aardgas.

 

Tips voor uw aanvraag
U kunt tot 16 december 2023 nog WIS aanvragen. Wilt u de kans vergroten dat uw aanvraag wordt toegekend? Neem dan de Handleiding WIS 2023 goed door. Deze handleiding helpt u bij de voorbereiding. Het is belangrijk dat u het plan bij uw aanvraag goed heeft uitgewerkt op alle onderwerpen.  

Twence deelt ook graag haar tip voor een succesvolle aanvraag: “We hebben veel gehad aan de interactie met de adviseurs van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij zijn steeds bereid geweest om een nadere toelichting te geven op de regeling. Of ze dachten met ons mee als wij daar behoefte aan hadden.”

Heeft u vragen over de regeling? Neem dan contact op met een adviseur van RVO.

 

Doel WIS
De subsidie helpt u om versneld te investeren in de aanleg van warmtenetten. Dit zorgt voor tijdige opschaling van warmtenetten om de klimaatdoelen voor 2030 te halen: 500.000 nieuwe aansluitingen in de bestaande bouw (woningen) op een warmtenet.

 

Bron: RVO

 

Lees ook: WIS moet warmtetransitie versnellen – Stichting Warmtenetwerk

Lees ook onze andere berichten