Green Data Center Conferentie

Datum:
11 oktober 2023

Tijdstip:
van 10:00 tot 17:30 uur

Locatie:
Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6

De Green Data Center Conferentie is een jaarlijks congres waar innovaties op het gebied van water- en elektriciteitsbesparing en het hergebruik van restwarmte uit datacenters centraal staan. Het congres wordt georganiseerd door de Dutch Data Center Association en vindt plaats op woensdag 11 oktober 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

In het middagprogramma heeft de provincie Noord-Holland een aantal sessies waarin aandacht wordt gegeven aan restwarmteprojecten in de praktijk en innovaties op het gebied van water- en elektriciteit besparende koelsystemen:

 

13.00 – 13.25 Hoe kan datathermie worden ingezet in een nieuw te ontwikkelen lage temperatuur warmtenet?
In deze sessie bespreken we samenwerking tussen de verschillende partijen bij de realisatie van een nieuw lagetemperatuur warmtenet op basis van o.a. datathermie in het Amsterdamse WAD-kwartier.

 

13.30 – 13.55 Hoe kan datathermie worden gebruikt bij de verduurzaming van een bestaand hoge temperatuur warmtenet?
Tijdens deze sessie bespreken we de verschillende stakeholders de mogelijkheden en uitdagingen om datathermie in te zetten voor de verduurzaming van een bestaand hogetemperatuur warmtenet.

 

14.00 – 14.55 Vloeistofkoeling in datacenters: Tijd voor de grote sprong of een brug te ver? (dubbele sessie)
In deze paneldiscussie, onder leiding van Rolf Brink, zullen experts en stakeholders uit zowel de IT-sector als de overheidssector inzicht bieden in de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van vloeistofkoeling in datacenters. Het doel van de discussie is om een genuanceerd beeld te vormen dat verder reikt dan de traditionele toepassingen in High-Performance Computing (HPC) en de supercomputersector. De panelleden zullen de technische, economische en duurzaamheidsaspecten van deze opkomende koeltechnologie bespreken.

 

Aanmelden voor gratis toegang
Beleidsmakers en adviseurs van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland kunnen een vouchercode ontvangen voor gratis toegang. Stuur hiervoor een mail naar Peter Korbee van Provincie Noord-Holland.

Overige bezoekers kunnen zich hier aanmelden voor de Green Data Center Conferentie. Alle informatie en het volledige programma vindt u hier.

 

Wij kijken uit naar uw komst!

 

Bekijk ook andere evementen