Bezoek Zonthermiepark Dorkwerd op donderdag 9 november!

Datum:
9 november 2023

Tijdstip:
van 10.00 uur tot 13.30 uur

Locatie:
Bytesnet, De Bunders 1, 9747 AX Groningen

Prijs voor deelnemers:
gratis

Novar en Warmtestad nodigen u en uw collega’s graag uit om een bezoek te brengen aan ons Zonthermiepark in Dorkwerd, het grootste zonthermische park in Europa. Zonthermie is hier een duurzame en innovatieve oplossing voor de collectieve warmtevoorziening in Groningen.

 

Met behulp van een nieuwe generatie vacuümpanelen wordt op een unieke manier warmte geleverd aan 2.600 aangesloten bedrijven en woningen (https://www.novar.nl/projecten/zonthermiepark-dorkwerd-groningen/).

 

Omdat dit een relatief nieuwe, maar onmisbare vorm van duurzame warmte is in de Nederlandse warmtetransitie, nodigen wij u graag uit om op donderdag 9 november meer te leren over de voordelen en werking van Zonthermie. Tijdens een kort programma leiden wij u langs het park en tonen wij de koppeling met het Groningse warmtenet. Graag willen wij u inspireren om dit ook op andere plekken in Nederland te realiseren. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen over de techniek, financiën en overwegingen van deze technologie.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 Ontvangst bij Bytesnet 
10.15 Rondleiding Zonthermisch park Dorkwerd
11.30 Lunch met toelichting bij Bytesnet
12.30 Rondleiding warmtecentrale WarmteStad
13.30 Afsluiting

 

Graag horen we uiterlijk 2 november of u op donderdag 9 november langs wilt komen en met hoeveel collega’s (maximaal 3 in totaal). Mocht u wel interesse hebben maar niet beschikbaar zijn op deze datum, dan horen wij dat graag; wellicht kunnen we dan een ander moment afspreken. Aanmelden kan via dit e-mailadres onder vermelding van: Aanmelding rondleiding Dorkwerd

Tot binnenkort!

 

Jelmer Pijlman (directeur Novar)
Bas Bolomey (Novar heat)
Wouter van Bolhuis (Novar heat)

AANMELDEN

 

Leestip:  WarmteStad krijgt grootste zonthermiepark Nederland – Stichting Warmtenetwerk

Bekijk ook andere evenementen