Warmtenet voor De Horst en Vogelenzang in Sliedrecht

Geplaatst op 11-12-2023 door Stichting Warmtenetwerk

In Sliedrecht-Oost is meer dan 70% van de huurders van Tablis Wonen in De Horst akkoord gegaan met de plannen om hun woning aardgasvrij te maken en aan te sluiten op het warmtenet van HVC. Voor dit deel van de wijken in De Horst en Vogelenzang kunnen nu de nodige stappen worden gezet om het warmtenet aan te leggen. Naast de 73 huurwoningen van Tablis Wonen worden ook 33 woningeigenaren op dit net aangesloten en aardgasvrij gemaakt.

 

Vorig jaar kozen de particuliere bewoners al voor het warmtenet, maar het duurde even voordat zij zekerheid kregen of het doorging. Ook duurde het langer dan verwacht om de huurders van Tablis Wonen in De Horst mee te nemen in de plannen voor verduurzaming en genoeg steun voor deze plannen te krijgen.

 

Nu alle seinen op groen
Nu de bewoners hebben ingestemd met het gasloos maken van hun woning, kunnen HVC en de gemeente concrete planningen maken. Niet alleen voor de aanleg van het warmtenet en het aansluiten van de woningen, maar ook voor de herinrichting van de Vogelbuurt-Noord. Ton Spek, wethouder Wonen en Duurzaamheid zegt: “Ik ben erg blij dat we nu eindelijk deze stap kunnen zetten. Samen met HVC en andere bouwpartners gaan we nu alles op alles zetten om in 2024 verder te kunnen.”

 

Leestips: 
Drechtsteden zetten vol in op uitbreiding warmtenetten – Stichting Warmtenetwerk
Nieuwe duurzame back-up warmtenet HVC Dordrecht – Stichting Warmtenetwerk 
Warmtenet voor particuliere eigenaren en huurders in Sliedrecht-Oost – Stichting Warmtenetwerk

 

Bekijk de warmtenetten in de Drechtsteden in de Warmteprojectentool 

 

Bron: www.sliedrecht.net
Foto: HVC

Lees ook onze andere berichten