Governance Code Samen Veilig Werken Aan Warmte ondertekend!

Geplaatst op 03-12-2019 door Stichting Warmtenetwerk

Op 27 november 2019 zijn de directies van de betrokken aannemers en warmte bedrijven bij elkaar gekomen. Samen zijn de doelstellingen voor 2020 afgestemd en kracht bijgezet met ondertekening van de governance code SVWAW (Samen Veilig Werken Aan Warmte).

 

Afgelopen zomer informeerden wij u over de start van deze campagne. Het doel is de warmtebranche veiliger te maken, waarbij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zich committeren aan het thema en de doelstellingen. De komende jaren zal de druk op de warmtebranche toenemen. Maar dit mag niet ten koste gaan van de veiligheid in de sector, vinden de initiatiefnemers van de code. 

Het doel van deze code is de krachten te bundelen om de warmtebranche veiliger te maken en houden. De initiatiefnemers zijn Nuon Warmte, Eneco, A.Hak, MVOI, Nijkamp Aanneming, Siers, Van den Heuvel aannemingsbedrijf, Visser & Smit Hanab.

 

Thema’s
De Governance Code ‘Samen veilig werken aan warmte’ is door de deelnemende partijen vertaald in zes thema’s, die het komende anderhalf jaar aan bod komen. Per kwartaal wordt een van deze thema’s behandeld in een passende campagne.

 

De campagne wordt ondersteund door branchevereniging Energie-Nederland en door Stichting Warmtenetwerk.

Er wordt aan een webpagina gewerkt voor de Governance Code ‘Samen veilig werken aan warmte’ op de website van Energie-Nederland. De lancering wordt onder andere bekend gemaakt op Stichting Warmtenetwerk.

Lees ook onze andere berichten