Groeiende markt en veranderende omgeving energietransitie vragen om verbetering veiligheidsbewustzijn

Geplaatst op 23-03-2023 door Stichting Warmtenetwerk

De campagne voor de Governance Code ‘Samen veilig werken aan warmte’ is enkele jaren geleden van start gegaan. Het doel is de warmtebranche veiliger te maken, waarbij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zich committeren aan zes verschillende basisprincipes. Tevens is er een praktische routekaart ontwikkeld, om dit te ondersteunen. 

 

De basisprincipes van Samen veilig werken aan warmte zijn:

✅ Goede voorbereiding is veilige uitvoering

✅ Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid

✅ Onveilig? Spreek elkaar aan

✅ Veiligheid gedragen op alle niveaus

✅ Samen leren van successen en incidenten

✅ Veiligheid is niet onderhandelbaar

 

Vanuit deze basisprincipes wordt nu elk half jaar een actueel thema behandeld met een passende campagne.  Op dit moment is het gelijkwaardigheid tussen opdrachtnemer en opdrachtgever. Door middel van een bordspel wordt besproken of gelijkwaardigheid in een situatie wenselijk is of juist niet.


Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Governance Code Samen veilig werken aan warmte zijn: A. HakDenysEnecoEnnatuurlijkHeijmans Infra TechniekHVCNijkamp AannemingMVOI,  SiersStadsverwarming PurmerendVan den Heuvel aannemingsbedrijfVan GelderVattenfallVeoliaVisser & Smit Hanab. Allen zijn deelnemers van Stichting Warmtenetwerk. 

 

Stichting Warmtenetwerk ondersteunt dit initiatief om gezamenlijk het veiligheidsbewustzijn en veilig werken te verbeteren in een groeiende markt en in een veranderende omgeving van de energietransitie. De campagne wordt tevens ondersteund door branchevereniging Energie-Nederland.

 

Meer informatie vindt u op de website van Stichting Warmtenetwerk: https://warmtenetwerk.nl/veiligwerken/ 

 

Download hier de Routekaart Samen veilig werken aan warmte

 

Lees ook onze andere berichten